Κάτω: Χατζησάββας Ανδρέας, Πιεράκος. Δημητρίου Περικλής, Χατζηβασιλείου, Χατζησάββας Ανδρέας, Κοσμαδόπουλος, Δεληγιάννης Κίμων, Γκίκας Κώστας, Ρουσόπουλος Γιώργος, Κυρίκος, Φρονιμίδης Ρωμύλος, Μιαχαηλίδης, Στάθης. Παραθέτουμε ένα έγγραφο πρόσκληση του Γ. Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ της 4/1/1926, προς τον πρόεδρο του υπουργικού Συμβουλίου Γ. Κονδύλη, να παρευρεθεί στην τελετή καταθέσεως θεμέλιου λίθου, του νέου γυμναστηρίου του Απόλλωνα στο Ρουφ. Παρακάτω με υστερόγραφο υποσημειώνει: Το νέον γυμναστήριον κείται παρά το Ρουφ (τέρμα τροχιοδρομικής γραμμής), προ των στρατώνων του Μηχανικού και εντεύθεν της σιδηροδρομικής γραμμής του ΣΠΑΠ). Υπογράφουν ο πρόεδρος Δ.
Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, η συνδρομή του στην εθνική συμφιλίωση είναι μεγάλη. Το Σεπτέμβριο του 1948 η ομάδα του Απόλλωνα ύστερα από συνεννοήσεις επισκέφτηκε τη Μακρόνησο, όπου έδωσε φιλικό αγώνα με την ομάδα των κρατουμένων. Την επόμενη σεζόν η ομάδα βόλεϊ του Συλλόγου με τα πέντε αδέλφια Πετράκη, κέρδισε για πρώτη φορά την άνοδο της στη Α' Κατηγορία της Αθήνας, ενώ αξιόλογες ήταν και οι επιτυχίες των κυανόλευκων στον στίβο, κυρίως τον γυναικείο, με δύο μεγάλες αθλήτριες: την Ολυμπία Μαυρομάτη και την Καλλιόπη Θεσσαλού. Το 1957 άρχισε να λάμπει εκτυφλωτικά το άστρο του εκπληκτικού κυανόλευκου δρομέα μέσων αποστάσεων Χρήστου Χιώτη, καθώς και των Φραγκούλη, Φαφούτη, Μερεγκούλια κ.
Χιλιάδες Απολλωνιστές γιόρτασαν την μεγάλη επιτυχία, που έμελλε να είναι και η τελευταία πριν από την μικρασιατική καταστροφή. Την ομάδα του Απόλλωνα του 1922 αποτελούσαν οι: Καίσαρης, Κουγιουντόγλου, Τσαρλς, Ταλούμης, Μαυρομμάτης (Χαραλαμπάκης), Χρυσούλης, Καμπουρόπουλος, Σάμιος, Παπαγιάννης, Γώττης, Γκίλης, Αλεβιζάκης, Ντομένικο, Βίγλατσης, Ζαλούμης, Κιμητσόπουλος, Μαγουλάς, Μαρσέλλος και οι τερματοφύλακες Φωτιάδης (βασικός) και Ζεϊμπέκης (αναπλ. ). Δύο απ' αυτούς, ο Μαρσέλλος και ο Χρυσούλης, πιάστηκαν αιχμάλωτοι και έμειναν για πάντα στην ιωνική γη.
ΠΑΟ Ρουφ vs Απόλλων Σμύρνης - Mikriliga.com
Δέδε για τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου σε ιδιόκτητο χώρο. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 1997 και έτσι όλα τα τμήματα του ιστορικού συλλόγου απέκτησαν πλέον ιδιόκτητη στέγη. Μεγάλο επίσης σταθμό της ιστορίας του συλλόγου, αποτελεί η πλήρης αναμόρφωση του γηπέδου και η μετατροπή του σε γήπεδο επιπέδου Champions League, στο οποίο αγωνίστηκαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος και άλλες ομάδες. 1924: ΠΡΩΤΗ ΕΔΡΑ ΣΤΥΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ Μετά το 1922, πρόσφυγας ο Απόλλωνας, ήρθε στην Αθήνα.
Μέχρι την έκρηξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πέρασε από διάφορες φάσεις επιτυχιών και αποτυχιών, το 1938 όμως κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά το Πρωτάθλημα Αθήνας έχοντας απέναντι της τα καλύτερα σωματεία της πρωτεύουσας, όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Πανιώνιος, ο Φωστήρας, ο Αστέρας, ο Αθηναϊκός, η Δάφνη κ. ά. Στις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες ο Απόλλων καθιερώθηκε ανάμεσα στις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της χώρας υπό την ηγεσία μεταξύ άλλων των προέδρων Δ. Μαρσέλλου και Χρ.
Μετά την αύξηση των διαστάσεων του αγωνιστικού χώρου και την κατάργηση του περιμετρικού στίβου του γηπέδου τα ερασιτεχνικά τμήματα του Απόλλωνα δεν είχαν κάποιον ιδιωτικό χώρο για την προπόνηση των αθλητών του συλλόγου και ήταν αναγκασμένοι να περιφέρονται σε διάφορα γυμναστήρια τη Αθήνας, κυρίως της Ν. Ιστ, με αποτέλεσμα να γίνονται άσκοπα έξοδα. Στα μέσα τη σεζόν 1994-95 μερικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου των κυανολεύκων, (ο πρόεδρος Ευάγγελος Νίκας, ο Ν. Βελετάκος, ο Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος και ο Μ. Μίχος), αποδέχτηκαν την πρόταση του Κ.
Ο πρώην αριστερός μπακ της Βαρντάρ Σκοπίων και εν συνεχεία της Παρτιζάν Βελιγραδίου υπήρξε πρωτοπόρος στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφού λάνσαρε -με μεγάλη επιτυχία- στο ελληνικό ποδόσφαιρο το σύστημα 4-2-4 το οποίο είχαν λανσάρει ο Βραζιλιάνος Φλάβιο Κόστα και ο (μετέπειτα προπονητής του Παναθηναϊκού) Ούγγρος Μπέλα Γκούτμαν. Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι, την επόμενη δεκαετία (του 1970), εμφανίστηκε στο αθλητικό στερέωμα της χώρας ένας τεράστιος αθλητής ο οποίος διέπρεψε στα 400 μέτρα με εμπόδια και αναδείχτηκε κατ' επανάληψη πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, δίνοντας νέα λάμψη στον ιστορικό σύλλογο της Σμύρνης, ο Γιώργος Παρρής. Σημαντικό σταθμό στην ιστορία του συλλόγου μετά την ολοκλήρωση των κερκίδων, αποτελεί η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Μπάσκετ, Βόλεϊ, στη θέση του δυτικού πετάλου του γηπέδου.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | SUPER LEAGUE 2 Β 2022-23 - FLNews
Μετά την Εθνική καταστροφή - Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Μετά την Εθνική καταστροφήΣΜΥΡΝΗ 1922: Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 1922: Η Σμύρνη στις φλόγες. Αυτό ήταν το τέλος της πρωτεύουσας της χαράς, ένα φρικτό ολοκαύτωμα που όμοιό του δεν ξαναγνώρισε ο ελληνισμός. Πάνω από 100. 000 Σμυρνιοί μαζί με διακόσιες χιλιάδες Έλληνες του εσωτερικού πάσχιζαν απεγνωσμένα να γατζωθούν σε ξένα καράβια που δεν τους ήθελαν, ικετεύοντας έλεος που δεν υπήρχε. Ακολούθησε η τραγική άφιξη στη μάνα Ελλάδα, εκεί όπου θα ζήσουν έκτοτε προσπαθώντας μάταια να ατενίσουν στην άλλη άκρη του Αιγαίου την Σμύρνη, την ελληνική Μικρά Ασία, την αλησμόνητη πατρίδα που χάθηκε. Τελευταία παρουσία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Απόλλωνα στη μαρτυρική Σμύρνη ήταν το 1922 όταν κέρδισε και τον τίτλο του πρωταθλητή.
(ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΤΕ ONLINE##) ΠΑΟ Ρουφ εναντίον
ΠΑΟ ΡΟΥΦ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 15/01 - Προγνωστικά
[ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΆ!] ΠΑΟ Ρουφ Επισκοπή ειναι
Αρχικά έδινε τις ποδοσφαιρικές του συναντήσεις στους στύλους του Ολυμπίου Διός, αφού δεν είχε δικό του γήπεδο. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ στη Σμύρνη: Προπονητής Μαλούχος, Μαρσέλας, Φρονιμίδης Ρωμύλος, Χρηστίδης, Προκοπίου, Γάσπαρης Γιώργος, Κασιμάτης Αντώνης, Χατζησάββας Ανδρέας, Καρπόζηλος Γρηγόρης, Κουμαριανός, Δημητρίου Περικλής, Γκίκας Κώστας, Χατζηβασιλείου, Σαρρής. Πάνω: Γάσπαρης Γιώργος, Γκίκας Κώστας, Δεληγιάννης Κίμωνας, Φρονιμίδης Ρωμύλος, Κασιμάτης Αντώνης.
Ήταν ο πρώτος μεταπολεμικός τίτλος των κυανόλευκων, ο οποίος πανηγυρίστηκε δεόντως από τους πιστούς οπαδούς της Ελαφρός Ταξιαρχίας, δεδομένου ότι αντιμετώπισε αντιπάλους της ισχύος του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Πανιωνίου, του Φωστήρα, του Αστέρα, του Αθηναϊκού, της Δάφνης, του Εσπέρου και του Άρη Αθηνών.
[ΑΘΛΗΜΑ<] Ηλιούπολη εναντίον Απόλλων Σμύρνης μετάδοση