To spotkanie zadecyduje o tym, który z zespołów na zimową przerwę uda się jako lider grupy drugiej III ligi. Obecnie "oczko" wyżej są grudziądzanie z uwagi na lepszy bilans bramkowy. Co ciekawe, w przypadku remisu i zwycięstwa Pogoni II Szczecin z Vinetą Wolin, to właśnie rezerwy ekstraligowca zasiądą w fotelu lidera.
To był dla nas zimny prysznic, szkoda, że w domowym meczu - tłumaczył były piłkarz m. Lechii Gdańsk. Gedania 1922 Gdańsk - Polonia Środa Wlkp. 1:3. Przeczytaj relację i zobacz zdjęcia z poprzedniego meczuPomimo, że Krzysztof Bąk nie jest kapitanem Gedanii, to z pewnością na boisku do powiedzenia ma najwięcej. 40-latek korzysta ze swojego ogromnego doświadczenia nabytego na ligowych boiskach i stara się pomóc wszystkim kolegom z zespołu, ustawiając ich i podpowiadając w trakcie całego spotkania. Jak sam przyznaje, bardzo dobrze czuje się w tej roli. - Taka jest moja rola.
Transmisja na żywoKibice Gedanii w ostatnich 3 meczach byli zaniepokojeni obniżką formy swoich ulubieńców. Wprawdzie podopieczni Krystiana Ryczkowskiego zdołali wyszarpać zwycięstwa z Unią Janikowo i Cartusią Kartuzy, to w 16. kolejce ulegli Polonii Środa Wielkopolska 1:3. Doświadczony defensor Gedanii zapewnia, że zespół nie złapał zadyszki i był to tylko wypadek przy pracy. - Z 15 spotkań przegraliśmy tylko jedno, a to, że wcześniej z teoretycznie słabszymi zespołami wygraliśmy jedną bramką po ciężkich meczach wcale nie oznacza, że jesteśmy w gorszej formie.
Zamiast tego, chciałby razem z zespołem zaliczyć kolejny krok do przodu i rok po roku awansować do wyższej klasy rozgrywkowej. Jak sam przyznaje, gdański zespół jest w stanie do ostatniej kolejki walczyć o jedyne miejsce premiowane awansem do eWinner 2. ligi. - Moja umowa obowiązuje do końca sezonu. Powoli zastanawiam się, co to będzie i jakie kroki podejmie klub. Obie strony muszą chcieć dalszej współpracy, ale po tym 1, 5 roku chyba każda ze stron jest zadowolona.
My dobrze dogadujemy się na boisku, jak i poza nim - każdy zna swoje miejsce, ale nie ma świętych krów i każdy może mi coś powiedzieć, a ja to przyjmę na chłodno. Wychodzę też z założenia, że kto ma pomóc, jak nie ja? Jestem najstarszy na boisku, a trudno wymagać od 18-latków, by ustawiali wszystkich na boisku. Taka jest moja rola, dobrze się z tym czuję, a wyniki też pokazują, że idzie to w dobrym kierunku - wyjaśnia Bąk. Przeczytaj wywiad z 14-letnim Jakubem Zielińskim, bramkarzem GedaniiPomimo 40 lat na karku, środkowy obrońca i trener grup młodzieżowych w Gedanii udowadnia, że wciąż jest wartością dodaną dla zespołu i ani myśli o zakończeniu kariery.
Ja i bramkarz widzimy najwięcej i najlepiej. To sprawia, że najłatwiej nam podpowiadać i korygować ustawienie, by inni mieli łatwiej, a co za tym idzie to my mamy łatwiej. Staram się podpowiadać i pomagać ile mogę, inni też mi pomagają z asekuracją. Drużyna to nie jest zlepek indywidualności tylko jeden twór, w którym każdy pracuje na dobro drużyny.
Czy gdańszczanie mają już plan jak zaskoczyć defensywę rywali? - Trenerzy przed każdym meczem dokonują analizy i przygotowują plan pod konkretnego rywala. Zawsze wyciągają i pokazują nam dobre i słabe strony przeciwników. Tak samo będzie teraz. W najbliższych dniach będziemy trenować założenia na to spotkanie, które mam nadzieję pozwolą nam wykorzystać błędy Olimpii i strzelić im jedną bramkę więcej - wyjaśnia. Olimpia Grudziądz - Gedania 1922 Gdańsk.
Zawodnik Średnie oceny w kolejnych meczach sezonu We wspomnianym spotkaniu z Polonią Środa Wielkopolska gdańszczanie pogoń zaczęli przy wyniku 0:3. Jak przyznaje nasz rozmówca, mecz mógł się zakończyć innym rezultatem, ale spory wpływ na to mieli... sędziowie, którzy nie uznali prawidłowego gola. - Nie ustrzegliśmy się błędów, na które nas trenerzy uczulali. Przed meczem zwracali nam uwagę, że Polonia jest groźna z gry w kontrze. Nie udało nam się zabezpieczyć kilku ich akcji i dlatego straciliśmy bramki. Mecz mógł się jednak skończyć inaczej, bo sędziowie nie uznali prawidłowej bramki Wojciecha Zyski, gdzie piłka była już za linią bramkową, co widać na nagraniu. Gdyby ten gol był uznany to w końcówce pewnie zachowalibyśmy więcej zimnej krwi i byłaby szansa na remis.
Arka Lechia stream - artykuły | Gdańsk Nasze Miasto Derby Trójmiasta. Arka Gdynia - Lechia Gdańsk 2:2. Był mecz derbowy w Gdyni, w którym Arka prowadziła do 89 minuty 2:0 i też wydawało się, że nic już się
Arka vs Gedania Gdansk Prediction on today 14 January 2023 Arka. 10:00. Live broadcast. Gedania Gdansk. Review. Prediction. H2H · Odds. Prediction for Arka vs Gedania Gdansk Football 14 January
Przeciwnicy też inaczej się na nas ustawiają. Na początku byliśmy beniaminkiem, nikt nas nie brał na poważnie, a teraz jesteśmy liderem razem z Olimpią, patrzą i ustawiają się na nas inaczej. Na pewno odczuwamy już trochę trudy tej rundy w nogach, tak jak inne zespoły, ale w sobotę zagramy ostatni mecz i dopiero później będziemy myśleć o odpoczynku - tłumaczy wychowanek Polonii Warszawa.
Gedania 1922 Gdańsk o fotel lidera po jesieni. Krzysztof Bąk: marzymy o awansie- Pojedziemy do Grudziądza żądni krwi, nie chcemy popełnić głupich błędów. Zależy nam, by kibice nas zapamiętali, że beniaminek też może walczyć o najwyższe cele - mówi Krzysztof Bąk, obrońca Gedanii 1922 Gdańsk, która w sobotę, 19 listopada o godz. 12 na wyjeździe zagra z Olimpią Grudziądz o fotel lidera po rundzie jesiennej. Pomimo 40 lat na karku, były piłkarz m. in. Lechii Gdańsk nie myśli o końcu kariery, a o awansie do II ligi. - W tym sezonie naprawdę jesteśmy w stanie rywalizować do ostatniej kolejki o awans do II ligi - dodaje. Piłkarzy Gedanii 1922 Gdańsk w sobotę, 19 listopada o godz. 12, czeka ostatni mecz rundy jesiennej. Będzie to zarazem mecz na szczycie, bowiem zagrają ze współliderem - Olimpią Grudziądz.
Arka Gdynia vs Gedania Gdansk - Live Soccer TV Arka Gdynia vs Gedania Gdansk - January 14, 2023 - Live Streaming and TV Listings, Live Scores, News and Videos :: Live Soccer